Att få in träningen i vardagspusslet kan ibland vara en utmaning. För att göra det lättare och sänka tröskeln kan hemmaträning vara ett bra alternativ. Det går absolut att bli stark hemma med rätt övningar och utrustning. Att investera i bra träningsredskap kan vara bra om du inte enbart vill träna med kroppsvikt. Hantlar, medicinbollar, träningsmatta, en bänk, kettlebells, skivstång, minibands och TRX är träningsredskap som du kan köpa för att få ett komplett hemmagym. Det kostar en del och om du inte känner att du har pengarna kan du alltid försöka sälja av lite saker som du har liggandes hemma. Rensa i förråd, skåp och lådor för att hitta saker som du inte längre använder och som är värda att sälja. Om du har smycken liggandes är det perfekt att sälja guld som du inte längre använder. Guldsmycken som armband, halsband, örhängen, ringar och guldmynt kan du enkelt sälja genom att beställa ett brev som du sedan fyller med guld och skickar tillbaka till avsändaren. Brevet är försäkrat och när ditt guld har värderats kommer du att få ett prisförslag. Om du accepterar budet landar pengarna på ditt konto inom 24 timmar. Det kräver minimalt med ansträngning och du får snabbt pengar så att du kan köpa träningsutrustning.

Bra träningsredskap

Att köpa hantlar är perfekt om du ska träna hemma, men även kettlebells. Du klarar dig väldigt långt med några hantlar med olika vikt. En bänk eller en fitnessboll är bra redskap att ha till ett flertal övningar. Du kommer absolut långt på att enbart träna med kroppsvikt men om du vill kunna bli bättre och starkare behöver du redskap för att kunna göra övningarna tyngre. Att träna med kroppsvikt är perfekt om du vill underhållsträna. Det positiva med träningsredskap är att de håller länge.

All träning som blir av är bra träning

Att träna regelbundet ger dig energi, du sover bättre och håller dig friskare. Hemmaträning är ett väldigt tidseffektivt och enkelt sätt att träna. För att träningen ska bli av är det viktigt att du planerar in dina pass även om du ska träna hemma. Skriv in din träning i kalendern, det ökar chanserna att du verkligen tränar. Skriv gärna in vad du ska träna. Det är lättare att komma igång om du redan på förhand vet vad du ska träna. Om du ska träna direkt på morgonen kan det vara bra att förbereda allt kvällen innan. Gör iordning platsen som du ska träna på och plocka fram allt du behöver, både redskap och kläder. Tänk på att all träning är bra träning och att det kan räcka långt med att träna 15 minuter några gånger i veckan. Om du har svårt att motivera dig kan det vara en bra idé att sätta upp träningsmål.