Den kost som du äter kan ha betydelse för hur din hy mår. Det är svårt att ge specifika kostråd till människor eftersom hyn är komplex och precis som resten av kroppen. Människor reagerar också olika på olika livsmedel. Det som en person kan äta utan att reagera på kanske inte fungerar lika bra på en annan. Det som går att säga är att en varierad och sund kost är nyckeln till en hälsosam kropp men också en frisk hud. Förutom kosten är det viktigt att ta hand om huden, speciellt i ansiktet, med bra produkter. Att ha en bra hudvårdsrutin är a och o för att få en fin hy. Att använda Verso super facial serum är en bra idé eftersom produkten återställer och stärker huden. Serumet innehåller Retinol 8 som gör att huden får en extra boost och främjar den på lång sikt. Förutom serum ska du rengöra huden ordentligt morgon och kväll samt använda en ansiktskräm som passar just din hudtyp, allt för att få en välmående hy. Det är viktigt för huden att du använder kvalitativa produkter och som passar just dig.

Viss mat kan påverka huden negativt

Mat med högt glykemiskt index och mjölkprodukter är något som ofta kopplas ihop med akne. Även om det inte är direkt påvisat att mjölk kan ge akne så tros mjölk stimulera hormoner i kroppen som i sin tur har betydelse för utvecklingen av akne. Snabba kolhydrater påverka blodsockret och insulinnivåerna, vilket också kan påverka hormoner i kroppen och därmed påverka akne. Kryddor och stark mat kan förvärra rosacea eftersom kapillärerna utvidgas av den typ av livsmedel.

Vitaminer och mineraler är viktiga för huden

Vitaminer och mineraler kan påverka huden på olika sätt. Exempelvis om du har brist på något kan huden hamna i obalans. Omega-3 är viktigt för att naglarna ska må bra och för att huden inte ska bli torr. Men om du äter en välbalanserad kost som innehåller flera olika livsmedel kommer du förmodligen att kunna tillgodose kroppen det den behöver. Ibland kan kosttillskott behövas men det är bäst att rådgöra med din läkare om vad du ska ta extra av.