Att göra en bröstförminskning kan vara ett smart drag för att förbättra hälsan. Att ha för stor byst kan ge smärtor i ryggen och nacken. Det är också vanligt att kvinnor med stor byst får migrän, svampinfektioner, värmeutslag och hudskav. Stora bröst kan också göra dig fysiskt begränsad, vilket är väldigt dåligt för hälsan. Att ha stor byst en längre tid kan ge dålig hållning och kroniska nervproblem. De tunga brösten skadar ryggmärgens struktur och leder, vilket leder till nervkompression. Det i sin tur ger olika smärtor. Att äta olika läkemedel kan såklart hjälpa men de tar inte bort huvudproblemet. Läkemedel bör endast användas på kort sikt. Det är inte bara fysiska problem som kommer med stora bröst. En kvinna kan också har stora emotionella obehag. Det kan vara svårt att hitta kläder som passar och det kan sitta obekvämt eftersom kläder ofta inte är sydda för kvinnor med större bröst. Dessutom kan svettningar och klåda vara jobbigt psykiskt att gå runt med. Det kan göra att du inte vill vistas bland människor, vilket blir en begränsning i livet. Sedan kan det vara så att du inte kan göra vissa saker för att fysiken inte tillåter det.

Ta hjälp av en psykolog och fysioterapeut

För att må bättre mentalt kan det vara en bra idé att träffa en psykolog eller psykoterapeut. Du kan också gå till en fysioterapeut för att få hjälp med hållningen och övningar som hjälper att stabilisera upp rygg och nacke. För att undvika svettningar och andra obehag som stora bröst kan ge finns det många hjälpmedel som du kan testa. Det är viktigt att du behandlar eventuella eksem och hudinfektioner direkt innan det hinner gå för långt. En sak som är väldigt viktigt om du har stora bröst är att ha en bh som sitter bekvämt och ger ett bra stöd. Det finns en del butiker som är väldigt duktiga på att hjälpa dig att hitta en bra bh som passar just dig.

Förminska brösten för att må bättre

Om du verkligen lider av dina stora bröst och har stora hälsoproblem kan en operation vara ett alternativ. Att göra ett ingrepp kan vara det som behövs för att du ska kunna leva ett normalt liv. Vid alla kirurgiska ingrepp finns det en risk för komplikationer och det innebär såklart en risk. Men det är väldigt individuellt och om du är intresserad är det bästa att kolla upp vad som gäller för dig och vilka möjligheter som finns. Gör det du kan för att få en bättre hälsa. Kroppen ska hålla i många år och du måste ta hand om den på bästa sätt för att leva ett liv utan smärta.