Att äta hälsosamt räcker inte alltid till. Även om man äter mycket grönsaker, frukter, bra fetter och mycket protein, är det inte alltid tillräckligt. Ibland behöver man faktiskt komplettera med vitaminer och kosttillskott för att kroppen ska få i sig all näring och mineraler som den behöver.

Genom att ta kosttillskott och vitamintillskott förser man kroppen med alla mineraler som kroppen behöver få i sig. Det går inte att säkerställa att vi får i oss all näring som vi behöver under dagen med hjälp av det vi äter, eftersom det är svårt att äta tillräckligt mycket av allting som kroppen behöver. Man skulle behöva gå runt och äta hela tiden för att kunna få i sig den mängd av all näring som kroppen behöver. Eftersom vi inte kan gå runt och äta hela tiden och ibland vill man kunna unna sig lite skräpmat, chips, godis och sådant så kan man istället då få hjälp att få i sig all näring dagligen genom kosttillskott och vitaminer. Genom att förse kroppen med alla vitaminer, mineraler och all näring som behövs, håller vi oss friska och hälsosamma.

Viktigt med vitaminer för de med särskild kost

Idag blir det alltmer vanligt med att ha en särskild kost. Många väljer att inte äta kolhydrater, kött, mejeriprodukter eller att äta en vegansk kost. I många fall kan det även handla om att man är tvungen att äta en särskild kost då man lider av allergi mot vissa matvaror.

När man har en särskild kost är det extra viktigt att använda sig av kosttillskott, då man kanske inte får i sig allting från kostcirkeln som kroppen behöver. Därför är det extra viktigt att upprätthålla en stabil hälsa genom att förse kroppen med de näringsämnen och vitaminer som saknas i kosten på annat håll. Det man bör tänka på när man har en särskild kost är att ta reda på just vilka ämnen det är man inte får i sig. På så sätt kan man se till att förse kroppen med just de näringsämnen som den särskilda kosten kan sakna. Om vi inte skulle få i oss alla näringsämnen, mineraler och vitaminer som kroppen kan behöva kan man bland annat få problem som tillexempel, benskörhet, led problem, järnbrist, låg energi och depression.