Att lida av en sämre mental hälsa är något som tyvärr har blivit mer vanligt idag på grund av vår stressiga livsstil. Stress kan bidra till oro, ångest och depression och därför kan många känna sig väldigt nere. För en bättre mental hälsa behöver vi stressa mindre, äta bättre och motionera.

Idag är det väldigt många som lider av depression, oro, ångest och panikångest. Det finns många olika faktorer som påverkar den mentala hälsan och dessa besvär, men de allra vanligaste faktorerna är stress och brist på sol. Dessa två faktorer kan påverka den mentala hälsan ganska rejält, och även om det finns många mediciner man kan använda sig av för att må bättre är inte det alltid den bästa lösningen. I många fall kan det behövas medicinering under perioden som det är värst men när man börjar känna sig starkare finna det andra sätt att jobba på sin mentala hälsa.

För en bra mental hälsa krävs det att man stressar så lite som möjligt. Därför är det bra att se över sin vardag och göra sig av med de vanor som gör att stress kan uppstå. Vi kan självklart aldrig undkomma stress i livet helt och hållet men man kan försöka att stressa så lite som möjligt för en bättre livskvalitet. Det är även bra att försöka vistas i solen för att kroppen ska kunna producera vitamin D, detta är en vitamin som kan påverka depression och den mentala hälsan väldigt mycket.

Under vinterhalvåret när det knappt finns några soltimmar, är det viktigt att man laddar upp med kosttillskott som kan förse kroppen med vitamin D. Om det inte räcker med att förse kroppen med vitamin D tillskott kan man även få hjälp med att få ljusbehandling. Ljusbehandling innebär att man fåt sitta i ett rum i några timmar under veckan, för förbättra den mentala hälsan.

Meditation och healing

Meditation är något som människan har använts sig av länge för att hela kropp och själ.

Genom att meditera kan man finna lugn och harmoni, vilket är något man behöver när man befinner sig en stressad miljö.

Meditation är något som kan hjälpa människor att heala kropp och själ, och man förebygger även mot olika sjukdomar och besvär. Det hjälper även till mot depression, panikångest, oro, ångest och många andra betala besvär. Därför är det bra att börja meditera och försöka att heala själen för att på så sätt stärka upp sin betala hälsa och sin mentala förmåga. Genom meditation kan man även jobba på sin chakra och låsa upp de delar av den som är blockerad. En blockerad chakra bidrar till att man känner sig nedstämd och energilös.

Ett bra tips är att börja med yoga, en träningsform som bygger på meditation och healing!