En sund livsstil kan bidra till att man håller sig ung i knopp och kropp längre. Såväl det yttre som det inre påverkas av de livsstilsval man dagligen fattar. En livsstilsförändring kräver att man är motiverad för att lyckas på lång likt. Därför är det en fördel om man genomför den på grund av flera skäl. Även om man har en önskan om att se så ung ut som möjligt, kan det vara svårt att få tillräckligt med motivation till en livsstilsförändring med enbart det målet. Så även om målet är ett ungdomligare utseende kan det löna sig att försöka hitta fler motivationskällor, såsom chansen att hålla kroppen så rörlig och frisk så länge som möjligt.

Ta hand om det yttre

Om kroppen lever sunt och mår bra så avspeglas det även på det yttre. Det betyder dock inte att utseendet inte kan behöva lite hjälp på traven. Om ålderstecknen bara precis börjat träda fram i ansiktet kan man fördröja åldersprocessen något med rätt ansiktsvård i form av anti-aging produkter. Med åldern blir dock huden mer slapp och när rynkorna blivit för tydliga kan Citadellkliniken vara lösningen genom att göra ett pann- eller ansiktslyft. Här kan man få hjälp med ett annat vanligt åldersrelaterat besvär, nämligen hängande ögonlock som annars kan få en att se ännu tröttare ut.

Ät och träna för ett sundare skick

Maten och träningen gör inte bara susen för hälsan utan även det yttre. Äter man näringsfattig mat finns risken för vitamin- och mineralbrist, vilket kan leda till såväl hälsoproblem som yttre bekymmer. Hälsan är givetvis det viktigaste skälet till att undvika vitamin- och mineralbrist, men skulle man drabbas kan det alltså även sätta sig på det yttre. Bland annat kan det visa sig genom blekhet, blåa ringar kring ögonen, hudproblem, sköra naglar och ömtåligt hår, beroende på vilken brist det rör sig om. Se därför till att kontrollera vilka vitaminer och mineraler som är svåra att få i sig via kosten. För vegetarianer och veganer kan det till exempel vara svårare att få i sig tillräckligt med järn och vissa B-vitaminer. Alla vet att träning är viktigt, men hur vet man vilken träning som passar då? Träningsform bör väljas utifrån de mål man har, både ur hälsosynpunkt och de yttre resultat man vill uppnå. Givetvis ska befintliga hälsobesvär även vägas in då alla träningsformer inte passar alla lika bra.

För många börjar en nyttigare livsstil kanske med målet om ett piggare och ungdomligare utseende, men kanske övergår det i en mer allmän strävan efter en ungdomligare kropp i allmänhet. Kom ihåg att ju fler motivationskällor man kan hitta för att nå sitt mål, desto större är chansen att man lyckas ändra och bevara sin nya livsstil.