Motion och träning är bra för både kropp och själ. Man mår bättre på alla sätt och vis, och det påverkar även hälsan. Genom att träna och motionerna minskar vi riskerna för att drabbas av olika sjukdomar och besvär.

Träning gör mycket för kroppen, när vi tränar stärker vi hela kroppen. Vi stärker muskler, leder, skelett och brosk, och vi minskar på fettet i kroppen som kan vara skadligt. För mycket fett i kroppen kan leda till diabetes, höga blodfetter och även högt blodtryck, därför är det viktigt att hålla igång så att man minskar risken för detta. I början av träningsresan kan det vara svårt och tufft, man kan känna att det är tråkig och att man inte orkar. Men efter att man har tränat ett tag kan man börja känna sig beroende och vill gärna träna så ofta som möjligt.

Träning hjälper mot depression

Att träning och motion är bra för kroppen och hälsan är ingen nyhet. Men studier har även visat att träning även hjälper mot depression. Genom att träna gör kroppen sig av med de hormoner som gör oss ledsna, frustrerade och nedstämda. Kroppen frigör även lyckohormoner som i sin tur gör oss pigga och glada istället.

När man tränar tröttar man även ut hjärnan vilket även leder till man heller inte har chansen att tänka över de saker som gör en nedstämd och ledsen. Därför är träningen ett utmärkt verktyg att använda sig av för att kämpa emot sin depression.