Hälsa sträcker sig så mycket längre än bara till att träna och äta hälsosamt. Det handlar också om att må bra där du befinner dig – i livet i stort men även i ditt hem. Att ge sig ut och träffa vänner, vara social på jobbet och att träna vare sig det är på egen hand eller i grupp är ofta fantastiskt alltihop, men det är också viktigt att komma hem och känna både kärlek och avkoppling där.

Tv-bänk för flera funktioner

Speciellt under det gångna året när så många av oss behövt spendera mer tid i våra hem på grund av pandemin, har det blivit viktigt att bo i ett hem som får oss att må bra. Att gå igenom garderober, organisera de där små utrymmena som bara samlar på sig skräp, och se till att inreda hemmet i balans och harmoni gör att vi skapar en plats där vi mår bra och kan samla på oss ny energi. Ibland kan vissa inredningsdetaljer behöva bytas ut och uppdateras. Ett exempel är vardagsrummet – hur är det med gardiner, tv-bänken, växter, kuddar? I tider av mycket hemmahäng kan en ny tv-bänk ge både välbehövligt förvaringsutrymme och öka på den harmoniska känslan när det är dags att krypa upp i soffan för återhämtning eller din favoritfilm. Att skapa en plats vid tv:n där du också får plats för hemmaträning ger också större möjligheter till rörelse och aktivitet trots att mycket tid spenderas hemma. Tv-bänken kan fungera som förvaring av övrig träningsutrustning så länge det inte blir för tungt, alternativt kan ett par enkla hantlar, en yogamatta och några motståndsband få plats på en liten hylla på väggen. Att se dem ökar möjligheterna att inte ”glömma bort” träningen och kan samtidigt vara ett både snyggt och lite oväntat inslag i inredningen.

Se också gärna till att pryda ditt hem med olika typer av växter. De finns många som renar och återfuktar luften vilket gör ditt hem både hälsosammare och mer inbjudande än om växterna lyste med sin frånvaro. Så skapa ett hem som får dig att må bra, inspireras och koppla av beroende på vad du behöver.