november 11, 2014

Turkiska är helt klart en utmaning…..

Filed under: Erfarenhet,Turkiet,Uncategorized — Taggar:, — Admin @ 4:10 e m

Japp, jag har börjat på en allmän skola för att lära mig turkiska. Jag har ju varit i Turkiet i snart ett år så det är tusan hög tid att jag börjar lära mig språket nu. Jag har försökt att lära mig via olika siter på internet och via youtube innan jag började skolan. Och tack gode gud för att jag hade lite grunder innan jag började skolan.

Kursen är engelska till turkiska men det är tusan inte mycket engelska som pratas. Men å andra sidan så är ju det fantastiskt bra eftersom det tvingar mig att verkligen lära mig och lyssna betydligt mer. Så jag är verkligen glad att jag hade pluggat lite innan skolan började så att jag i alla fall har lite grunder.

Tycker lite synd om en kille från Norge som är i samma grupp som mig. Han kan typ bara säga hej på turkiska så han har verkligen problem att hänga med. Jag kan verkligen inte säga att jag kan någonting om jag hade i alla fall lite koll på hur man säger presens, dåtid, framtid, ägande och lite sånt innan jag började.

Turkiska är verkligen helt annorlunda än allt jag någonsin försökt läsa mig innan men det är ändå väldigt logiskt, mitt problemen är att lära mig orden. Inget ord påminner ens lite om vad det heter på svenska eller engelska. Jag menar nej heter ju typ nej, no, niet, och liknande. På turkiska är det hayir, hur logiskt är det liksom??

Men det är sjuk roligt i alla fall även om det är oroligt svårt. Om någon har några bra sidor som är gratis att lära turkiska så hojta gärna till! Alltid bra att ha lite extra inlärning 🙂

turkiska

januari 15, 2013

Snön yrar omkirng denna kalla januaridag

Filed under: Uncategorized — Admin @ 9:36 f m

Snöar, snöar, snöar!

Snön yr

Det snöar utanför fönstret

Det bara snöar hela tiden, det är kallt och jobbigt. Samtidigt säger alla ”gilla läget”, why!? Varför skall jag gilla et tklimat som jag inte tycker om, jag tycker om sol och värme, inte snö och kyla och att tvingas klampa omkring med massor av kläder, vantar, halsdukar och gud vet vad för att undvika köldskador. Så fort jag får mäjlighet kommer jag att bosätta mig i södra Europa. Där blir det inte lika kallt som här och det ligger ”lagom” långt från Sverige, jag vill ju ändå hålla kontakten med mina nära och kära här. Så, så får det blir snart, snart, snart, när allting har ordnat sig för mig! 🙂