maj 14, 2019

Alanyas bästa tid är i maj

Filed under: Uncategorized — Admin @ 12:04 e m

Folk brukar fråga mig vilken som är den bästa tiden på året att åka till Alanya. Enligt mig så är det nu i maj. Nu är det lagom varmt så att man kan uppleva staden utan att få värmeslag, men det är ändå tillräckligt varmt för att ligga på stranden och få en snygg bränna.

Kvinna som sitter i strandkanten

februari 10, 2019

Lugn och ro i Alanya

Filed under: Uncategorized — Admin @ 4:16 e m

Nu har jag haft några riktigt lugna och sköna dagar här i Alanya. Jag har varit ledig från jobbet och bara tagit det lugnt hemma, gått på långa promenader längs stranden, storstädat och målat. Jag älskar verkligen min hobby och det är så rogivande att sätta sig vid köksbordet och teckna efter en lång dag på jobbet. Nu börjar mina pennor dock ta slut så jag får be mamma lägga en ny beställning hos Penstore i veckan och skicka till mig. De har överlägset bäst konstnärsmaterial enligt mig. Jag ska även passa på att skicka hem några av mina teckningar till mamma och pappa. De blev så fascinerade när jag mailade bilder på mina motiv från Alanya Gardens så jag vill skicka några teckningar till dem som de kan rama in. Imorgon är min sista lediga dag, sedan ska jag tillbaka till jobbet och det ser jag fram emot.

En burk med pennor
Tavlor och torkade blommor

februari 9, 2019

Tips på aktivitet i Alanya

Filed under: Uncategorized — Admin @ 12:58 e m

Många som får höra att jag bor i Alanya blir nyfikna på vad det finns att göra här. Alanya är ju ett populärt semestermål och givetvis svarar jag att det finns en rad olika aktiviteter att underhålla sig med. Om jag ska nämna en av dem så är det Alanya Gardens. Det är två vackra trädgårdar och fontäner. Oavsett om du är på besök i Alanya eller om du ska vara här under en längre tid kan trädgårdarna rekommenderas, då de bidrar till en stunds avkoppling från vardagen. Att de ligger så nära centrum är ett plus!

En mysig trädgård

januari 29, 2019

Vad gör man när pengarna är slut?

Filed under: Uncategorized — Admin @ 2:07 e m

Jag tror att vi alla har varit i situationer där vi har eller har haft stora drömmar. Kanske vill man göra en resa eller försöka sig på att bo utomlands, till exempel i Alanya, men plånboken har inte riktigt tillåtit det? Det finns lite olika sätt man kan göra för att fylla på i plånboken. Man kan ju sälja av saker, jobba extra eller så kan man ta ett snabblån. Jag har själv tagit ett snabblån via Ferratum och det var både snabbt och enkelt. Att det tog mig ut i världen var det viktigaste med lånet. Själva resan till Alanya brukar inte vara så dyr, men det kan vara bra att ha en buffert att ta av om man tänkt stanna länge. När jag flyttade hit hade jag sparat ihop pengar som skulle räcka i tre månader, om jag inte skulle hitta något bra jobb. Jag ville också vara säker på att kunna resa hem om jag inte skulle trivas. Men som tur var löste det sig med jobb och jag har aldrig trivts så bra som jag gör i Alanya.

brickor med ord

december 1, 2018

Måla av Alanya

Filed under: Uncategorized — Admin @ 11:49 f m

Jag tycker att jag bor på världens vackraste plats och har nog tusen foton av härliga ställen i Alanya. Men nu vill jag ta upp ett gammalt intresse och börja måla av mina favoritplatser. En kompis tipsade om att gå in och köpa material på https://www.penstore.se/konstnarsmaterial så det ska jag definitivt göra. Tänk så härligt att stå vid stranden med ett staffli och måla. Det är ju inte helt fel att ha ett lager av tavlor med motiv från Alanya att ge bort i present till nära och kära. Det känns personligt och kul.

Pennor och färger

november 21, 2018

Hamam – det turkiska badet

Filed under: Uncategorized — Admin @ 8:44 f m

Något som jag verkligen älskar med den turkiska kulturen är det turkiska badet, hamam. I vackra, uppvärmda salar får du en behandling där du först skrubbas och sedan omsluts av en skuminpackning som känns ett fluffigt moln. Jag brukar sedan avsluta med att ta en massage vilket är helt underbart!

Massagebänk vid havet

november 10, 2018

Besök i Alanya

Filed under: Uncategorized — Admin @ 3:29 e m

Idag är jag riktigt glad! Mina två bästa vänner, Edita och Louise, kommer hit om en månad och hälsar på. Det ska bli så roligt att få visa dem Alanya. Några saker som vi ska se är de vackra vattenfallen i Dimcay, Red tower och Alanya Gardens. Sedan ska jag såklart visa dem alla mina små favoritbutiker och restauranger. Vi har pratat om att de ska hälsa på länge nu och det känns så kul att de äntligen har bokat sin resa. Först såg det ut som att bara Edita skulle kunna komma eftersom Louise inte börjar sitt nya jobb förrän efter nyår och inte hade råd att resa, men ett smslån löste problemet. Så skönt! Nu ska jag fortsätta att planera deras besök, undrar om vi hinner med en båttur också. Det är ju verkligen ett måste om man är i Alanya.

Strand i Turkiet

oktober 30, 2018

Molnen hopar sig

Filed under: Uncategorized — Admin @ 9:38 f m

Även om vädergudarna oftast är snälla här så har lite moln har hopat sig senaste dagarna så jag passade på att hålla mig inne och se över mitt fondsparande. Har inte orkat besvära mig i alla turerna kring nätbankerna i Sverige den senaste tiden men det verkar som om Söderberg och Partners kommer få ett kompetent nytillskott.. Stabilt och lovande förvärv då vi troligen kommer att få se en skakig resa med många orosmoln på den svenska börsen framöver. Som tur är skingras alltid molnen här i Alanya i alla fall och snart tittar solen fram igen. Mot stranden!

fonder Söderberg och Partners

oktober 18, 2018

Att drömma sig bort

Filed under: Uncategorized — Admin @ 10:40 f m

Det är inte ofta jag känner att jag vill drömma mig bort. Jag har stranden, havet och värmen inom räckhåll och ofta är det vad folk drömmer sig bort till. Ibland vill jag dock bara kura ihop mig i soffan med något gott att dricka och en god bok. Jag har massor av vänner men ibland vill jag vara ensam och läsa om andras liv. På pockettoppen.se hittar jag massor av böcker och eftersom jag är allätare passar deras varierande sortiment mig perfekt. Jag bunkrar gärna upp mitt lager av böcker inför vintern eftersom det emellanåt kan regna ganska mycket här under vinterhalvåret.

Böcker och en kopp te

augusti 24, 2018

Vad är det bästa med Alanya?

Filed under: Uncategorized — Admin @ 12:16 e m

Rätt ofta får jag frågan vad som är det bästa med Alanya. En självklar sak är ju att svara vädret, vilket ju är sant men absolut inte det enda som gör Alanya till en underbar plats. Jag älskar människorna som bor här, de har en helt annan attityd och öppenhet än den man är van vid i Sverige. Om jag väntar på bussen i Stockholm håller sig alla på avstånd men här är människor nyfikna på varandra och småpratar. Till sist har vi den orientaliska inredningen som är helt fantastisk. Här finns det en mängd färger och former långt ifrån det avskalade vita som man ofta ser i Sverige. Jag brukar hålla mig à jour med skandinavisk design genom att gå in och titta på produkter från Globen Lighting och jag älskar att mixa det rena skandinaviska med det orientaliska. Det bästa av två världar.

Personer på marknad

Older Posts »