december 1, 2018

Måla av Alanya

Filed under: Uncategorized — Admin @ 11:49 f m

Jag tycker att jag bor på världens vackraste plats och har nog tusen foton av härliga ställen i Alanya. Men nu vill jag ta upp ett gammalt intresse och börja måla av mina favoritplatser. En kompis tipsade om att gå in och köpa material på https://www.penstore.se/konstnarsmaterial så det ska jag definitivt göra. Tänk så härligt att stå vid stranden med ett staffli och måla. Det är ju inte helt fel att ha ett lager av tavlor med motiv från Alanya att ge bort i present till nära och kära. Det känns personligt och kul.

Pennor och färger

november 21, 2018

Hamam – det turkiska badet

Filed under: Uncategorized — Admin @ 8:44 f m

Något som jag verkligen älskar med den turkiska kulturen är det turkiska badet, hamam. I vackra, uppvärmda salar får du en behandling där du först skrubbas och sedan omsluts av en skuminpackning som känns ett fluffigt moln. Jag brukar sedan avsluta med att ta en massage vilket är helt underbart!

Massagebänk vid havet

november 10, 2018

Besök i Alanya

Filed under: Uncategorized — Admin @ 3:29 e m

Idag är jag riktigt glad! Mina två bästa vänner, Edita och Louise, kommer hit om en månad och hälsar på. Det ska bli så roligt att få visa dem Alanya. Några saker som vi ska se är de vackra vattenfallen i Dimcay, Red tower och Alanya Gardens. Sedan ska jag såklart visa dem alla mina små favoritbutiker och restauranger. Vi har pratat om att de ska hälsa på länge nu och det känns så kul att de äntligen har bokat sin resa. Först såg det ut som att bara Edita skulle kunna komma eftersom Louise inte börjar sitt nya jobb förrän efter nyår och inte hade råd att resa, men ett smslån löste problemet. Så skönt! Nu ska jag fortsätta att planera deras besök, undrar om vi hinner med en båttur också. Det är ju verkligen ett måste om man är i Alanya.

Strand i Turkiet

oktober 30, 2018

Molnen hopar sig

Filed under: Uncategorized — Admin @ 9:38 f m

Även om vädergudarna oftast är snälla här så har lite moln har hopat sig senaste dagarna så jag passade på att hålla mig inne och se över mitt fondsparande. Har inte orkat besvära mig i alla turerna kring nätbankerna i Sverige den senaste tiden men det verkar som om Söderberg och Partners kommer få ett kompetent nytillskott.. Stabilt och lovande förvärv då vi troligen kommer att få se en skakig resa med många orosmoln på den svenska börsen framöver. Som tur är skingras alltid molnen här i Alanya i alla fall och snart tittar solen fram igen. Mot stranden!

fonder Söderberg och Partners

oktober 18, 2018

Att drömma sig bort

Filed under: Uncategorized — Admin @ 10:40 f m

Det är inte ofta jag känner att jag vill drömma mig bort. Jag har stranden, havet och värmen inom räckhåll och ofta är det vad folk drömmer sig bort till. Ibland vill jag dock bara kura ihop mig i soffan med något gott att dricka och en god bok. Jag har massor av vänner men ibland vill jag vara ensam och läsa om andras liv. På pockettoppen.se hittar jag massor av böcker och eftersom jag är allätare passar deras varierande sortiment mig perfekt. Jag bunkrar gärna upp mitt lager av böcker inför vintern eftersom det emellanåt kan regna ganska mycket här under vinterhalvåret.

Böcker och en kopp te

augusti 24, 2018

Vad är det bästa med Alanya?

Filed under: Uncategorized — Admin @ 12:16 e m

Rätt ofta får jag frågan vad som är det bästa med Alanya. En självklar sak är ju att svara vädret, vilket ju är sant men absolut inte det enda som gör Alanya till en underbar plats. Jag älskar människorna som bor här, de har en helt annan attityd och öppenhet än den man är van vid i Sverige. Om jag väntar på bussen i Stockholm håller sig alla på avstånd men här är människor nyfikna på varandra och småpratar. Till sist har vi den orientaliska inredningen som är helt fantastisk. Här finns det en mängd färger och former långt ifrån det avskalade vita som man ofta ser i Sverige. Jag brukar hålla mig à jour med skandinavisk design genom att gå in och titta på produkter från Globen Lighting och jag älskar att mixa det rena skandinaviska med det orientaliska. Det bästa av två världar.

Personer på marknad

juli 23, 2018

När vardagen gör sig påmind

Filed under: Uncategorized — Admin @ 12:25 e m

Visst är det härligt att bo här i Alanya med sol och värme, men självklart gör sig vardagen påmind även här med tråkiga små saker som sätter käppar i hjulen ibland. Bilen har nämligen börjat krångla och det verkar som att det är dags att göra något åt bromsarna. Tur att det var just den här delen, bromsskivan som behöver bytas, och inget större. Jag är inte så kunnig på bilar, men som tur är har jag bekanta som är det! Så nu är det bara att hitta en bra verkstad i närheten och ta in bilen. Det positiva är att jag egentligen inte har något behov av en bil då allt ligger på gångavstånd, men man vill ju ändå att den är i användbart skick när man väl behöver den. Tillsvidare ska jag njuta lite extra av mina morgonpromenader och lugnet det ger mig. Hoppas dock att allt är klart inom ett par veckor, för då ska jag åka ut till flygplatsen och hämta några kompisar som ska hälsa på. Längtar redan!

Dags att lämna in bilnycklarna

maj 26, 2018

Inspirerande inredning och kompisbesök

Filed under: Uncategorized — Admin @ 2:11 e m

Jag gillar verkligen att hålla mig uppdaterad om de senaste trenderna inom mode och design. Häromveckan var några väninnor från Sverige här i Alanya och hälsade på. Vi hade så trevligt! Vi var ute och tog ett par drinkar på ett urmysigt hotell i närheten och miljön där var så inspirerande! Modernt men ändå klassiskt , rustikt och samtidigt lätt och fräscht. Min väninna tipsade mig om en hemsida. När jag tittade närmare på den hittade jag väldigt snyggt från Artwood. Precis den stilen som jag så länge har letat efter!

Modern och samtidigt rustik inredning

maj 19, 2018

En ny morgonrutin

Filed under: Uncategorized — Admin @ 10:30 f m

Jag har skaffat en ny morgonrutin! Varje dag börjar numera med att jag köper en to go-kaffe från caféet på hörnet, sedan går jag ner till stranden och promenerar 5 km längs med vattnet. Jag funderar på stor och smått, alltifrån middagsplaner till meningen med livet. Det är någonting med vattnet som ger mig ett sånt inre lugn!

Närbild på två snäckor på en sandstrand

maj 1, 2018

När man inte längtar hem

Filed under: Uncategorized — Admin @ 10:30 f m

Det spöregnar i Sverige. Jag ligger på stranden i strålande sol! Jag längtar med andra ord inte hem idag.

Hellre en solig strand än regnväder

Older Posts »