februari 3, 2017

Turkiets allra bästa stränder

Filed under: tips — Taggar:, — Admin @ 7:00 e m

Många tycker att Turkiets bästa stränder ligger i och runt Alanya. De två största ligger på varsin sida om Alanyaklippan som är 300 meter hög. Den mest populära stranden heter Kleopatrastranden. Det är en 2 km lång finkornig vit sandstrand. Den är inte långgrund så om man har barn med sig får man se till att vara uppmärksam. Den andra stranden heter Östra stranden och ligger, som man lätt kan gissa av namnet, på östra sidan av klippan. Det är en långgrund strand, vilket passar barnfamiljer, men stranden består av grus och småsten och inte sand. Här finns gott om restauranger och barer om man skulle bli hungrig eller törstig. Områdets bästa stränder för den som söker lite mer lugn och ro ligger en bit utanför staden. Prova exempelvis Incekumstranden cirka 2 mil från centrum. Den har fantastisk sand men vattnet är djupt. Har man barn passar kanske Portakalstranden bättre öster om centrum. Den är vackert belägen med Taurusbergen bakom och har fin sand och många vattensporter. Många undrar om det är tryggt att åka till Turkiet nu, med alla terrordåd och annat elände som hänt där på sista tiden. I området runt Alanya pågår livet som förut och man märker ingenting av oron i landet. Det finns vissa andra områden i Turkiet som UD avråder från att åka till. Vilka dessa områden är kan man läsa om på UDs hemsida www.swedenabroad.com men det gäller alltså inte Alanya.Turkiets bästa stränder runt om Alanya

augusti 20, 2016

Några tips för flygrädda

Filed under: tips — Taggar:, — Admin @ 1:21 e m

Det finns flera bra knep och tips för flygrädda

“Jag kan flyga, jag är inte rädd”. Nästan alla svenskar känner nog till den repliken från den hysteriskt roliga kultfilmen Sällskapsresan. I filmen ska stackars flygrädda Stig-Helmer åka till Kanarieöarna och han får då ett mantra att upprepa när han blir rädd. Man skrattar tills man gråter när man ser filmen, men att ha ett mantra eller en mening att upprepa är faktiskt ett riktigt bra tips för flygrädda. Ett annat tips är att ha med sig någonting att göra på flighten. Ta med en bok, fyll mobilen eller surfplattan med film (helst inte filmer som handlar om flygplanskrascher) eller något annat som du tycker om att pyssla med. Om man vill ha tips på passande böcker att läsa finns det nu en ny bok ute i bokhandlarna. En osannolik duo har skrivit en bok om hur man botar flygrädsla. Två kusiner, den ena flygrädd och den andra pilot, bestämde sig för att kombinera rädsla och passion, vilket resulterade i succén Flygrädsla för nybörjare. Ett annat tips för flygrädda, och kanske för många det allra bästa tipset, är att prata med personalen. Prata med flygvärdinnorna och piloten. Det är inte första gången de möter en flygrädd person och de gör alltid sitt yttersta för att flygresan ska bli så bra som möjligt.

juni 7, 2016

Glass på turkisk yoghurt

Filed under: tips — Taggar:, , — Admin @ 6:12 f m

Glass på turkisk yoghurt är en perfekt sommarefterrätt

Glass är något som brukar gå hem hos de flesta, vare sig man är ett litet barn eller en glad pensionär. Tyvärr kan köpt glass innehålla mycket onödigt som våra kroppar inte behöver och därmed går det inte att äta glass så ofta. Men genom att göra glass på turkisk yoghurt kan du både få en glass som smakar väldigt gott och som fungerar som nyttigt mellanmål för dig. Glass på turkisk yoghurt går att smaksätta efter precis de smaker som du tycker om. Det enklaste sättet att smaksätta yoghurtglass är genom att bland ner bär.

På detta vis kan du anpassa din yoghurtglass efter vad som växer just när du gör den. Då får du härlig jordgubbsglass kring midsommar och hallonglass lite senare på sommaren. Skulle du inte vilja lägga ner tiden själv, är det enkelt att hitta en glassbar som serverar olika sorters yoghurtglass. Se till att du kan äta mycket glass i sommar genom att göra den själv på turkisk yoghurt.