oktober 17, 2017

Huvudkomponenterna i turkisk mat

Filed under: Uncategorized — Admin @ 1:39 e m

Nu när jag bott här ett tag så tänkte jag att jag skulle skriva lite mera om maten. Maten här är väldigt god och det finns stor variation. Några huvudkomponenter är soppor, mycket kött men ändå en hel del vegetariska rätter. De äter även inälvor här vilket inte är direkt min personliga favorit. Däremot har jag vant mig vid alla baljväxter som används i matlagningen här, då jag hört att de är väldigt nyttiga. De bakar ofta gärna in maten eller friterar den, detta kallas ”hamur”. Om inte så serveras oftast bröd till maten. Landet är även rikt på goda drycker och sötsaker. Men detta tro jag alla vet då jag tror de flesta har hört talas om turkisk konfekt.

Så jag hoppas ni vill komma hit till Turkiet och pröva på lite klassisk turkisk mat, eller varför inte inspireras och söka upp något recept för att prova laga hemma?

 

(Visited 78 times, 1 visits today)

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment