oktober 21, 2016

Några favoriter från det turkiska köket

Filed under: Information — Taggar:, — Admin @ 2:11 e m

Turkiska köket är känt för sin smakfulla kebab som är kött som lagas till på olika sätt, bland annat grillat på spett.

Många som semestrar i Turkiet fullkomligen älskar det turkiska köket. En del som har varit i Grekland säger att det grekiska köket påminner om det turkiska köket. Sanningen är att båda köken ursprungligen kommer från det osmanska riket. Alla länder som historiskt stått under osmanskt styre har i nutid ganska snarlika rätter och mattraditioner. Det unika med den turkiska maten är dock att den är ett mellanting av rätter från Mellanöstern och Medelhavet. Smårätter, så kallade meze, är väldigt populärt och det kan vara till exempel ezmer som är en röra gjord på tomat, chili och vitlök, eller tjadjik som är en annan röra på yoghurt, vitlök och gurka. Till det serverar man ofta ett gott bröd som doppas i rörorna. Till huvudrätt äter man gärna kebab, men den är förbereds inte på det vis vi är vana vid i Sverige. Det finns flera variationer på hur man lagar tillagar turkisk kebab. Generellt kan man säga att det är kött som har grillats och kryddats, och ingenstans smakar äkta turkisk kebab godare än i just Turkiet. Förutom funderingar kring mat ställer sig många turister en annan fråga. Hitta recept från Turkiet Det var en grupp med styrkor ur den turkiska militären som försökte ta över landet. Militären i Turkiet har alltid haft en framträdande roll, och efter att landet 1923 utropades som självständig republik har militären flera gånger satt press på regeringen.

(Visited 93 times, 1 visits today)

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment